Stiltevieringen/Vespers

In het kader van het jaarthema ‘Ik zie jou’ waren er in het najaar vanaf oktober elke week korte vieringen door de week. Omdat dat goed bevallen is, is nu het plan om dat met een vaste regelmaat door te zetten. Midden in week worden we zo met elkaar even stilgezet en ademen we op, om de stem van God te horen. De tijd zal gevuld zijn met gebed, muziek, bijbellezing, een korte overdenking en veel stilte. Veel broers en zussen hebben aangegeven mee te willen werken aan de bijeenkomsten, dat betekent dat de avonden ook van elkaar zullen gaan verschillen. Maar eerst gaan we gewoon maar starten:

Aanstaande woensdagavond 10 februari om half negen zal de eerste keer zijn.

De eerste periode zal het een digitale bijeenkomst zijn, omdat het nog niet mogelijk is in groepen in de kerk samen te komen. In de toekomst hopen we weer de ruimte te krijgen om real-life vieringen te organiseren

Van harte uitgenodigd erbij te zijn! Woensdagavond zal de lijn vanaf vijf voor half negen open zijn, en via de link in de nieuwsbrief kun je instappen.

Tot woensdagavond!

Omzien naar elkaar

Juist in deze vreemde en moeilijke tijden kunnen we als kerkleden ervaren, en doen ervaren, wat naastenliefde concreet betekent. Veel kerkleden doen wat kunnen om klaar te staan voor diegenen die behoefte hebben aan een luisterend oor, verdieping en gebed. Er wordt ook veel onderlinge praktische hulp geboden.

Heb je hulp nodig? Zoek contact met je kringleden. In veel gevallen kan er direct een helpende hand worden geboden.

En wanneer je in de gelegenheid bent om anderen te ondersteunen, aarzel niet om jezelf actief aan te bieden. Om even boodschappen te doen voor iemand die nu zelf de deur niet uit kan of om op te passen voor iemand die in de zorg werkt maar van wie de kinderen thuis moeten blijven.

Weet je vandaag even niet weten wat te doen? Bel even met je buren of je opa en oma. Ga je vandaag naar de supermarkt? Vraag of je iets kunt meenemen voor.
In navolging van de liefde van ons grote voorbeeld Jezus Christus!

Psalm 55:23 “Leg uw last op de Heer”