Omzien naar elkaar

Juist in deze vreemde en moeilijke tijden kunnen we als kerkleden ervaren, en doen ervaren, wat naastenliefde concreet betekent. Veel kerkleden doen wat kunnen om klaar te staan voor diegenen die behoefte hebben aan een luisterend oor, verdieping en gebed. Er wordt ook veel onderlinge praktische hulp geboden.

Heb je hulp nodig? Zoek contact met je kringleden. In veel gevallen kan er direct een helpende hand worden geboden.

En wanneer je in de gelegenheid bent om anderen te ondersteunen, aarzel niet om jezelf actief aan te bieden. Om even boodschappen te doen voor iemand die nu zelf de deur niet uit kan of om op te passen voor iemand die in de zorg werkt maar van wie de kinderen thuis moeten blijven.

Weet je vandaag even niet weten wat te doen? Bel even met je buren of je opa en oma. Ga je vandaag naar de supermarkt? Vraag of je iets kunt meenemen voor.
In navolging van de liefde van ons grote voorbeeld Jezus Christus!

Psalm 55:23 “Leg uw last op de Heer”

Aangepaste kerkdiensten aanstaande zondag (15 maart) vanwege coronavirus

De nieuwe maatregelen die de overheid gisteren heeft gecommuniceerd in verband met het coronavirus hebben uiteraard ook gevolgen voor onze kerkdiensten en het gemeenteleven. We vinden het belangrijk om onze maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen en de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken.

De diensten van a.s. zondag

Omdat we verwachten dat deze maatregelen een langere periode zullen gelden willen we wel mensen beperkt de gelegenheid geven om naar de kerk te gaan. Voor komende zondag geldt daarom het volgende:

Beide kerkdiensten zullen met beperkt aantal aanwezigen doorgaan.
Anderen vragen we nadrukkelijk om thuis te blijven en de dienst thuis mee te beleven via internet (hieronder meer hierover).
Ben je verkouden, nies of hoest je óf heb je koorts, blijf dan sowieso uit voorzorg thuis!

Beide diensten worden live uitgezonden via internet
Volg thuis de dienst via deze link
Er wordt nu hard gewerkt om naast geluid en beamerbeelden ook videobeelden te kunnen delen van de kerkdienst zelf.
Mocht het toch niet werken zoals we hopen, dan vragen we hiervoor uw begrip.

Na zondag zullen we evalueren hoe het is gegaan. Op basis van de ervaringen en berichten vanuit het RIVM en de overheid bepalen we volgende week hoe we de weken daarna de diensten zullen organiseren.

En last but not least: laten we allemaal in deze periode ook extra omzien naar ouderen en zieken of eenzamen in onze gemeente en samenleving. Voor hen zal de komende periode extra zwaar zijn nu contact slechts minimaal mogelijk is.

“U mag uw zorgen op Hem afwentelen, want u ligt Hem na aan het hart.” (1 Petrus 5:7)

Onze Missie

Uit verwondering over onze redding, komen we in beweging, geïnspireerd door de bijbel.

Jaarthema

Sta op en schitter!
Kringmateriaal

Social Media

Het Kruispunt

Het Spoor 51
3994 AC Houten
info@gkvhouten.nl
tel. 030-6364452